skip to Main Content

Kwaliteit

Het hart van ons bedrijf wordt gevormd door gemotiveerd personeel op de weg en achter de schermen. Zij hebben een schat aan ervaring en werken met enorme toewijding, aan de hand van strikte procedures en managementsystemen om kwaliteit te garanderen. Met opleidingen en cursussen bevorderen wij bovendien continu de ontwikkeling van competenties en talenten van onze individuele werknemers. Zo blijft onze business dynamisch.

Certificering

Rutges Cargo Europe voldoet aan de vereisten van de volgende, wereldwijd erkende normen voor kwaliteit, veiligheid en douanerechten:

 • GDP
  Good Distribution Practices (GDP) is een kwaliteitssysteem voor opslagplaatsen en distributiecentra voor medicijnen. Internationaal geaccepteerde farmaceutische GDP-voorschriften bepalen dat distributeurs van farmaceutische producten volgens de GDP-normen moeten werken.

 

 • TAPA TSR-1
  De TAPA-eisen voor wegvervoersveiligheid (TAPA TSR-1) specificeren de aanvaardbare minimumnormen voor veiligheid in de hele leveringsketen, waarbij gebruik wordt gemaakt van wegvervoer alsook de daarmee samenhangende activiteiten, inclusief de methoden die worden gebruikt om deze normen het handhaven.
 • ISO 9001:2015 (International Organization for Standardisation)
  ISO 9001:2015 is dé internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

 

 • AEO (Authorised Economic Operator)
  Bedrijven die deelnemen aan het internationale handelsverkeer, kunnen bij de Douane de status van Authorised Economic Operator (AEO) aanvragen. De AEO-status is de Europese tegenhanger van de veiligheidsmaatregelen die de Verenigde Staten hebben ingesteld na de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het AEO-certificaat biedt bedrijven allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer. Douanevergunningen worden makkelijker verstrekt met een AEO-status. Ook gaat de Douane anders om met fysieke douanecontroles bij een bedrijf met de AEO-status.